nedeľa 25. marca 2012

Stacy Ann Fergusonová-Fergie


Je víťazka Grammy Awards  za Americkú popovú/R&B speváčku a herečku. Je bývalým členom televízneho seriálu Kids Incorporated, skupiny Wild Orchid, TV show Great Pretenders a momentálne je vokalistkou v skupineThe Black Eyed Peas . Dala sa aj na sólo kariéru a v septembri 2006 vydala svoj prvý album The Dutchess.

Fergie sa narodila v meste Whittier (California) Patricovi Fergusonovi a Terri Gore. Ako malá herečka sa účinkovala v televíznom programe Kids Incorporated (v preklade niečo ako Deti s.r.o.)na pár rokov s Renee Sandsovou, ktorá sa stala neskôr členkou skupiny Wild Orchid. Fergusonová chodila na strednú školu Glena A. Wilsona (Glen A. Wilson High School).






Fergie, občianskym menom Stacy Ann Fergusonová sa narodila 27. marca 1975 v Hacienda Heights, v Kalifornii. Jej rodičia Terri a Pat posmeľovali Stacy a jej mladšiu sestru Danu, aby sa nebáli uspieť v zábavnom priemysle. Stacy začala svoju hereckú kariéru ako osemročná.


V Saturday morning cartoon The Charlie Brown and Snoopy Show prepožičala svoj hlas postavičke Sally, takisto ako neskôr v roku v televíznych dokrútkach: It´s Flashbeagle (1984), Snoopy´ s Getting Married (1985). V roku 1984 sa objavila v reklame na Rice Krispies a spolu s ostatnými vychádzajúcimi detskými hviezdičkami naspievala pilotný singel k televíznej šou Kids Incorporated. V tej istej šou sa zúčastňovala napríklad aj Jennifer Love Hewittová. V roku 1986 sa objavila v hororovej komédii Monster a o tri roky neskôr skončila aj s účinkovaním v Kids Incorporated. Odišla, aby si užila svoj obyčajný teenagerský život.


Napriek sľubne vyvíjajúcej sa hereckej kariére, Stacy nikdy nezabudla na svoju najväčšiu vášeň - hudbu. V roku 1997 s bývalými kolegyňami z Kids Incorporated založila skupinu Wild Orchid a v tom istom roku im už vyšiel aj rovnomenný debutový album. O necelých dvanásť mesiacov neskôr bol na svete ďalší s názvom Oxygen. Pesnička Declaration z tohto albumu naozaj zabodovala, objavila sa dokonca aj v jednej časti seriálu Beverly Hills, 90210. 
V roku 2001 po rozpade Wild Orchid sa Stacy dostala do psychickej krízy... No snažila sa ostať vo svete hudby. Z času na čas si vypomáhala ako tanečníčka, inokedy spievala vokály na mnohých podujatiach v Los Angeles. A práve na jednom z nich stretlaWill.i.am-a a z Black Eyed Peas


Začala sa písať história súčasnej skupiny Black Eyed Peas, ktorá tento názov používa od roku 1995, keď do skupinyprišli Taboo a Kim Hill. Stacy sa po vystúpeniach často stretávala s Willom, ktorý ju  pozval, aby to s jeho triom vyskúšala. Po piatich spoločnýchnahrávkach ju skupina vyzvala, aby s nimi ostala nastálo. Stacy prijala nové meno Fergie (číta sa  tvrdo, pretože je odvodené z jej priezviska Fergusonová). Potom ako Hill opustil skupinu, trvalo americkej formácii dva roky, aby na trh uviedli svoj tretí album Elephunk už aj s úžasným hlasom sesternice Fergie. 


Black Eyed Peas sa po pilotnom singli Where´s the Love, ktorý naspievali s Justinom Timberlakeom, začali stávať pojmom v najrozšírenejších kruhoch. Napriek spoločnému úspechu, Fergie dúfa, že sa jej podarí preraziť aj ako sólistke. Nasvedčuje tomu aj jej prvý sólový album The Dutchess, ktorý vydala tento rok a jeho pilotný singel, ktorý už poriadne mieša poradia najhranejších pesničiek v rádiách – London Bridge 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára